Gratinerad hummer

 2011-10-10    18:06:12   av:Josefin



Ingridienser:

  • 1 stor färsk hummer (räcker till två personer)
  • smör
  • 4 färska champinjoner
  • ½ purjolök
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk konjak
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ dl riven lagrad Grevé (jag tog dock prästost istället, funkar lika bra.)

Recept:
  1. Dela hummern i två lika delar.
  2. Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar.
  3. Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ungsfast form.
  4. Ansa svampen och skiva den.
  5. Fräs svampen i lite smör tills vätskan har kokat in.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Tillsätt purjolök och stek den mjuk utan att den tar färg.
  8. Häll på nästan 1 dl vispgrädde.
  9. Smaka av med konjak, salt och vitpeppar.
  10. Skaka den sparade vispgrädden med mjölet och häll på det i omgångar tills det tjocknar.
  11. Rör ner hummerköttet.
  12. Fördela fyllningen i hummerskalen.
  13. Strö över osten.
  14. Gratinera hummern mitt i ugnen 7-8 minuter tills den har fin färg.
  15. Servera genast.
Riktigt mumsigt!

 

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?