Coleslaw - ett underbart tillbehör

 2013-02-23    12:12:28   av:Josefin

Jag har alltid förr köpt Coleslaw i affären men inte riktigt tyckt den smakat bra.
Jag testade därför att röra ihop en egen variant som blev så bra att jag gjort den flera gånger efter det. Coleslaw passar till väldigt mycket, jag har haft den till kött, kyckling, som tillbehör istället för kolisar men även med kolisar. Ja kolisar är väl nån form av slang på kolhydrater.

Mitt recept:
ca 5-7 dl riven vitkål. (riv med osthyveln så går det lätt)
1-2 st rivna morötter
ca 1 dl turkisk yoghurt
ca ½ dl majonäs
ca ½ tesked socker
ca ½-1 tesked Dijonsenap
en nypa salt
nymalen svartpeppar

Häll ner vitkålen och morötterna i en bunke.
blanda ihop övriga ingredienser i en skål.
blanda sen ihop allt, låt stå svalt ca en timma före servering.
Detta håller sig i ca 3-4 dagar i kylen.




 

Testar nytt bullrecept

 2013-02-10    18:37:10   av:Josefin
Jag tillbringar denna söndag med att testa på ett nytt bullrecept. Blir det bra lägger jag såklart upp det här på bloggen, men tidigast på tisdag då jag har kvällsjouren på jobbet imorgon.

Mustig köttgryta

 2013-02-08    17:16:23   av:Josefin


Grytor är enkelt att tillaga och väldigt tacksamt. Ofta kan man ta tillvara på rester och grytan kan stå och puttra hela dagen om man så önskar.
Denna gång fick grytan stå och puttra i 4-5 timmar.
Ingredienser:
  • Nötkött
  • Torkade enbär
  • Morötter
  • Lök
  • Oxfond
  • Rosépepparkorn
  • Soya (kinesisk)
  • Mushroom soya
  • Paprika pulver
  • Grädde
  • Hemmagjord fond (från när jag kokat revben)
  • Vatten
Skär nötköttet i centimeter långa bitar, stek dem i rikligt med smör till de tar färg.
Hacka löken och stek med en stund.
Häll sedan över i en gjutjärnskastrull och tillsätt slantade morötter och allt annat utom grädden.
Låt koka och puttra sedan i flera timmar. Häll på mer vatten vid behov.
När du tycker det puttrat klart blandar du i grädde, smakar av och tillsätter mer kryddor om det behövs.

Servera med potatismos, pressad potatis eller ris eller vad du gillar bäst. Vi smörstekte kantareller till också.

 
 

Gino med vaniljglass

 2013-02-07    09:09:00   av:Josefin
 
Den här efterrätten hade jag aldrig hört talas om tidigare. Gino, det är tydligen en italiensk efterrätt om jag har förstått det rätt.
Det enda du behöver göra är att skära dina favoritfrukter i bitar, lägga i en ugnsfast form, riv över vit choklad och kör in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Servera med glass eller grädde.

Tyvärr blev inte detta någon favorit, jag har aldrig gillat varm frukt förutom äpplen i äpplepaj. Men då har man i alla fall testat.



 
 
 
 
 

Sesambröd - LCHF

 2013-02-06    13:02:00   av:Josefin


Ingredienser:
1 msk fiberhusk
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt med en slickepott. Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar.


Vad jag tyckte:
Detta föll inte mig i smaken, visserligen väldigt enkelt att baka detta bröd, men det smakar för mycket ägg för min del.



 

Sjukdom pågår återigen och instagram

 2013-02-05    13:55:17   av:Josefin
Det är väl väldans vad jag ska bli smittad av allt elände nu för tiden.
Denna gång är det en ihärdig virusinfektion och antagligen har jag väl fått det pga nedsatt immunförsvar när jag åt pencillin för bihålorna.
Någon mat står jag inte för här hemma medan jag är sjuk, inte mer än spagetti och köttbullar och annat enkelt.
 
Men så länge kan jag tipsa er om att jag finns på instagram också, jozzanjozze heter jag där.