Rimbobullar

 2011-10-10    18:22:10   av:Josefin
Häromdagen bakade jag Rimbobullar för första gången.
Och dessa kan jag verkligen rekommendera, de godaste bullarna jag ätit på länge!
Degen var väldigt lättarbetad och gick att dra åt alla håll och kanter utan att gå sönder :D


Det här behövs för ca 25 st:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker (jag hade dock ej i vaniljsocker i degen och de smakade jättegott ändå.)
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling och garnering:
uppvispat ägg
1 dl florsocker
1 msk vatten
Ugn: 250 °
Gör så här
1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig.
2. Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg.
3. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40x40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter (ex. med en pizzaslicer), ca 8x8 cm.
4. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant (snåla ej med fyllningen). Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar.
5. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.
6. Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 5-8 minuter på 250 grader. Låt bullarna kallna på ett galler utan bakduk.
7. Rör ihop florsocker och vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?