Rotsakspytt i ugn, oxkött, tryffelsås och palsternackspuré

 2012-01-06    14:32:57   av:Josefin

Recept på Palsternackspuré hittar du här och recept på Tryffelsås hittar du här!

Rotsakspytt i ugn för 4 personer:

  • 3 stora potatisar
  • 1 stor kålrot
  • 2 stora morötter
  • 1 rotselleri
  • 2 gula lökar
  • olivolja
  • Salt

Gör såhär:

  • Tärna alla rotfrukter i ungefär lika stora tärningar.
  • Häll över i en fryspåse.
  • Häll i olivolja och salt (gärna flingsalt) i fryspåsen, förslut och skaka om ordentligt.
  • Höll över på en plåt (vill du vara säker på att det ska ej ska fastna så lägg på ett bakplåtspapper).
  • In i ugnen i ca 30-35 min på 225 grader.
  • Var tionde minut ska du dock blanda runt pytten och tillsätta lite mer olivolja.

 

 

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?