Fler recept på gång


Helgen bestod faktiskt av en hel del matlagning och nya recept.
Jag har dock inte tiden för tillfället att sitta någon längre stund med det. Men det kommer :D
Bl.a. en supergod fläskfilégryta och fisk med crabsticks m.m.
Jag har dock inte tiden för tillfället att sitta någon längre stund med det. Men det kommer :D
Bl.a. en supergod fläskfilégryta och fisk med crabsticks m.m.
Hemmagjorda revben med egen glaze



Ha överseende med kvalitéen på kortet, det är taget från iPhonen :D
Oftast när man gör revben brukar man ha dem i flera timmar i ugnen, jag hade inte tiden till det igår kväll så jag fick förkoka dem för att snabbt grilla dem i ugnen före servering.
Revbensspjäll för 2 personer:
Färska revben
Vitpepparkorn hela
2 gula lökar
1 stor morot
Kalvfond
Fyll en stor kastrull med vatten, häll i ett par matskedar buljong eller fond, jag valde kalvfond.
I med ett par hela vitpepparkorn.
Skiva upp slantar av morötter, jag tog en stor.
Grovskär ett par gula lökar.
Koka upp vattnet och lägg försiktigt i revbenen så det inte skvätter varmt vatten på dig.
På med ett lock, sänk värmen till ex 4:an om du har 1-9 på plattorna.
Låt småputtra/sjuda i en timma.
Under tiden förbereder du glazen.
När revbenen är klara ska köttet släppa fint från benet, prova i ena kanten. Då lägger du dem på en plåt/i en form och häller över glazen och penslar så det kommer in ordentligt i spjällen. In på grilleffekt i ugnen så de får fin färg. Det tar endast några minuter så håll koll på dem.
Glaze (tyvärr utan mått då jag höftade lite):
D´elidas chilisås
En pressad vitlöksklyfta
Mushroom soya
Balsamvinäger (max en matsked om äns det)
2 dl vatten
Oxfond (ca 1 matsked)
Sirap (ca 1 matsked)
Blanda allt i en kastrull, koka upp och småputtra i ca 15 min.
Den ska vara varm när du använder den till spjällen.
Jag silade den innan då jag inte vill ha vitlöksbitar i den.
Ruskigt gott blev detta och snåla inte med kryddorna i glazen!