Fler recept på gång
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/calendar-icon_161355272.png)
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/clock-icon_161355188.png)
Helgen bestod faktiskt av en hel del matlagning och nya recept.
Jag har dock inte tiden för tillfället att sitta någon längre stund med det. Men det kommer :D
Bl.a. en supergod fläskfilégryta och fisk med crabsticks m.m.
Jag har dock inte tiden för tillfället att sitta någon längre stund med det. Men det kommer :D
Bl.a. en supergod fläskfilégryta och fisk med crabsticks m.m.
Hemmagjorda revben med egen glaze
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/calendar-icon_161355272.png)
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/clock-icon_161355188.png)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3048410/images/2012/img_1350_50a77156e087c368d69009c9.jpg)
Ha överseende med kvalitéen på kortet, det är taget från iPhonen :D
Oftast när man gör revben brukar man ha dem i flera timmar i ugnen, jag hade inte tiden till det igår kväll så jag fick förkoka dem för att snabbt grilla dem i ugnen före servering.
Revbensspjäll för 2 personer:
Färska revben
Vitpepparkorn hela
2 gula lökar
1 stor morot
Kalvfond
Fyll en stor kastrull med vatten, häll i ett par matskedar buljong eller fond, jag valde kalvfond.
I med ett par hela vitpepparkorn.
Skiva upp slantar av morötter, jag tog en stor.
Grovskär ett par gula lökar.
Koka upp vattnet och lägg försiktigt i revbenen så det inte skvätter varmt vatten på dig.
På med ett lock, sänk värmen till ex 4:an om du har 1-9 på plattorna.
Låt småputtra/sjuda i en timma.
Under tiden förbereder du glazen.
När revbenen är klara ska köttet släppa fint från benet, prova i ena kanten. Då lägger du dem på en plåt/i en form och häller över glazen och penslar så det kommer in ordentligt i spjällen. In på grilleffekt i ugnen så de får fin färg. Det tar endast några minuter så håll koll på dem.
Glaze (tyvärr utan mått då jag höftade lite):
D´elidas chilisås
En pressad vitlöksklyfta
Mushroom soya
Balsamvinäger (max en matsked om äns det)
2 dl vatten
Oxfond (ca 1 matsked)
Sirap (ca 1 matsked)
Blanda allt i en kastrull, koka upp och småputtra i ca 15 min.
Den ska vara varm när du använder den till spjällen.
Jag silade den innan då jag inte vill ha vitlöksbitar i den.
Ruskigt gott blev detta och snåla inte med kryddorna i glazen!