Pavlova med lemoncurd

 2013-01-30    10:18:00   av:Josefin
 
Marängbottnar
3 st äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena
 

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa upp äggvitorna till marängbottnarna riktigt hårt, bunken skall gå att vända upp och ner.

3. Tillsätt sockret och citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena.

4. Häll marängsmeten i en sprits eller plastpåse och spritsa ut runda bottnar, ca 12 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa en eller två varv med högre kant runt bottnarna så att det blir en fördjupning i mitten.

5. Grädda och sänk efter 15 minuter värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.

6. Ta ut och känn på marängen, den ska vara hård utanpå och krämig inuti. Om den verkar för mycket krämig, grädda 10–15 minuter till. Låt svalna på galler.

 

Lemon Curd

2 dl socker

2 ägg

100 gram smör

1,5 citron

1. Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna lite.

2. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka.

3. Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Hållbarheten är 10-12 dagar.

Pavlova:

Marängbottnar

Lemoncurd

vispad grädde

Skivade frukter

 

Bred ut lemoncurd över marängbottnarna.

täck lemoncurden med vispad grädde

toppa med skivade frukter.

 

Så gott, men ruskigt mäktig!

 

 

Lemoncurd

 2013-01-29    15:07:00   av:Josefin
Om ni precis som jag tittar på Sveriges Mästerkock så har ni sett att de gjort Pavlova i programmet.
Detta blev jag såklart sugen på och förberedde dagen innan med att göra lemon curd.
Pavlovan kommer i ett eget recept.




Lemoncurd:
100 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
1,5 citroner
 
 Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna lite.
 Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka.
 Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Hållbarheten är 10-12 dagar.

Het korvgryta

 2013-01-29    10:00:23   av:Josefin
 


Het korvgryta 4 personer:
(Om du har falukorv eller grillkorvar över, blanda i dem oxå.)
 
* 4 st skivade hotdogs (hade jag över)
* 2 st skivade chorizo kötthalt 86 %
* 2 st skivade klassiska tjockkorvar kötthalt 86 %
* 1 hackad gul lök
* 1 burk krossade tomater
* 2 msk tomatpuré
* 2 stora rivna morötter
* 1 hackad röd paprika
* 1 kryddmått Tony Chachere's Original Creole Seasoning
* 1 msk Chilisås
* ca 5 dl vatten
 
Stek korvarna till de tar färg. Häll i löken, paprikan och morötterna och stek lite till.
Häll sedan i krossade tomater och tomatpuré och låt puttra.
Töm i vattnet och kryddor. Låt gärna puttra i 45 minuter.
Servera med ris eller varför inte pressad potatis. LCHF stil passar kokt broccoli och blomkål perfekt till denna rätt.
 

LCHF frallor från Jills mat

 2013-01-28    09:44:00   av:Josefin




Antal: 5-6 stycken

Ingredienser
2 ägg
50 g smör
2 dl fet yoghurt (minst 10% fetthalt)
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Vallmofrön

Gör så här: Vispa samman ägg, “halvsmält” (så det lätt går att blanda ihop) smör, yoghurt, salt och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 5-6 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.

RECEPTET KOMMER FRÅN JILLS MAT OCH NI HITTAR DET HÄR!



Vad jag tycker: Jag tycker att degen var väldigt lätt och göra och den var lättarbetad. Men dessa föll mig tyvärr inte i smaken, jag tror det är den mängden mandelmjöl som trängde igenom och som jag ej tyckte om. Men annars var det ett kanonbra recept. Jag letar vidare efter ett annat bröd.





 

Hembakad pizza med egen tomatsås

 2013-01-26    15:39:00   av:Josefin


Den här pizzabotten blir extremt god! Aldrig mer några färdigkit! 

2 runda pizzabottnar
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl vetemjöl (jag behövde dock bara 4 ½ dl denna gång)
½ dl rapsolja eller olivolja
Salt

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck ut varje deg på mjölat bakbord med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 200 grader ca 10-15 min. Vill du ha botten mer krispig kan du förgrädda bottnarna i några minuter. Vi har dock en pizza/paj effekt på våran ugn.

Det går även bra att göra pizzadegen dagen innan, då ljummar du inte degvätskan utan låter den jäsa kallt eftersom den ska stå längre då.

Tomatsås:
1 burk  krossade tomater
½ dl olivolja
½ dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
2 tsk Oregano (går bra med basilika med)
Salt & peppar
½ msk socker

Mixa ihop allt och låt även koka en stund om du har tiden till det.








När man LC handlar

 2013-01-26    12:23:15   av:Josefin
Vi handlade på Ica Maxi häromdagen.
Vi har beslutat oss för att skära ner lite på kolhydrater igen, för att bli piggare och slippa känna sig uppblåst.
 




Att ha åkt på influensa

 2013-01-25    10:51:58   av:Josefin
I tisdags kväll började jag må illa och på onsdagen var det ett faktum, hej maginfluensa.
Magen är bättre men influensan hänger i så jag vet inte hur allert jag orkar vara här inne nu, det får dagen visa.
Jag hoppas ni alla andra klarat er fint från denna hemskesjuka!
 
 

Vit chokladmousse med hallonsirap och riven vitchoklad

 2013-01-23    10:58:00   av:Josefin
 

Det är något visst med efterätter. Därför har jag passat på att ha en riktigt efterrätts helg.

Denna är otroligt god och enkel att göra, bra vid bjudningar eftersom man kan förbereda den dagen innan.

 

2 portioner (eller 4 små):

  • 75 gram vit choklad
  • 1 äggula
  • 1 msk mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 ½ msk socker
  1. Börja med att vispa grädden och tillsätt äggulan och sockret.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält i micron och rör sedan ner mjölken i chokladen.
  3. Rör ner chokladen i vispgrädden tills det blir en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i skålar, och ställ i kylen till chokladmoussen har stelnat.

Hallonsirap:

200 g frysta hallon
1 dl socker

Smält socker i en kastrull, var försiktig så det ej bränns och försök att inte röra för mycket i det. När sockret smält nästan helt är det dags att tillsätta de frysta hallonen. Rör ordentligt. De kalla hallonen gör att sockret stelnar igen, men de smälter snart. Låt sirapen koka 10-15 minuter. Låt den svalna något och sila sen purén så du får en klar röd sirap utan kärnor.

Vaniljpannacotta med hallonsirap och riven vit choklad

 2013-01-22    19:54:00   av:Josefin

 

Detta är helt klart min favoritefterrätt och denna är egentligen en repris då jag skrivit om den tidigare i bloggen, men nu när jag var sjuk i helgen gjorde jag den igen och håär får ni återigen receptet.

Vaniljpannacotta:

Det här behöver du för 2 portioner:
2 dl grädde
½ dl gelésocker
1 vaniljstång

GÖR SÅHÄR :
Blanda grädde, gelésocker och vaniljstång i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, allt ska med i kastrullen. Vispa ihop allting och låt koka upp. Stäng av plattan och låt koka bara ½ minut. Häll upp pannacottan i dessertskålar / glas. Ställ i kylskåpet och låt stelna minst 3 timmar.

 

Hallonsirap:

200 g frysta hallon
1 dl socker

Smält socker i en kastrull, var försiktig så det ej bränns och försök att inte röra för mycket i det. När sockret smält nästan helt är det dags att tillsätta de frysta hallonen. Rör ordentligt. De kalla hallonen gör att sockret stelnar igen, men de smälter snart. Låt sirapen koka 10-15 minuter. Låt den svalna något och sila sen purén så du får en klar röd sirap utan kärnor.

Årets första semla

 2013-01-22    13:47:01   av:Josefin
I förrgår köpte vi våra första semlor, 2 st för 20 kr på Ica Maxi.
Jag köper annars aldrig semlor för jag tycker inte om det särskilt mycket, annars hade jag nog testat på att baka egna. Men på jobbet brukar vi få semlor med vaniljkräm och sylt i, med grädde på toppen, de är lite godare tycker jag.
Den på maxi kändes ganska torr och mandelmassan var väldigt stark. Inte favoriten helt enkelt.
Har ni ätit en semla i år ännu?
 
 
 

Råraka a la Dennis

 2013-01-21    13:56:00   av:Josefin


Dennis har fått stå en del för matlagningen under helgen när jag varit sjuk.
I fredags gjorde han råraka som jag aldrig tidigare ätit.

Råraka 4 portioner:
2 rårivna potatisar (ej skalade)
2 rårivna morötter (ej skalade)
1 rå lök finhackad
2 ägg
salt
vitpeppar
svartpeppar
en klick smör
 
Blanda ihop allt förutom smöret till 4-5 bollar.
Smält smöret i en stekpanna.
Platta till bollarna innan du steker dem, 2 st brukar få plats samtidigt i stekpannan.
Bryn den ena sidan, sen rör du lite på dem så de inte fastnar.
Fortsätt dock att steka på samma sida.
Efter några minuter vänder du på dem och steker några minuter till. De ska bli genomstekta, bruna och frasiga.
 
 
 
 
 

Frukost LCHF style - Äggröra med västerbottenost och bacon

 2013-01-21    07:50:19   av:Josefin


Detta är kanske en av de bättre frukostarna och som jag står mig väldigt länge på.
Théet är väl inet jättenyttigt eftersom jag har en sockerbit i då jag annars tycker att det blir beskt men är man sjuk i halsen så är man.
 
Äggröra (2 portioner):
3-4 ägg
2 msk grädde eller mjölk
ca ½-1 dl riven västerbottenost
Svartpeppar
Salt
En klick smör
 
Smält en klick smör i en kastrull.
Vispa äggen och grädden i en skål, exempel med en gaffel.
Häll i blandningen i kastrullen när smöret är smält.
Rör om då och då.
Salta och peppra.
Precis när det börjar bli klart, när det stannat till och inte är rinnigt rör du ner osten.
 
 
 
 

Sjukdom pågår

 2013-01-19    13:13:35   av:Josefin
Har åkt på både bihålsinflammation och influensan så jag orkar inte sitta vid datorn särskilt mycket idag.
Men, det blir iaf plankstek och vaniljpannacotta till efterrätt.
Nåt ska man unna sig när man är sjuk.
 
Lite andra recept är på ingång, men jag törs inte lova att de kommer in i helgen.
JAg ska även börja se över inköp inför en LC period (LCHF, men som vanligt vägrar jag höjja mängden fett då jag tycker det är vidrigt att ex. äta ostrullar med smör i.)
 
 

Favoriten - Kycklingrullader

 2013-01-17    14:15:46   av:Josefin
Jag vet att det inte alls är längesen vi åt denna rätt här hemma, men jag fullkomligt älskar såsen i Mannerströms recept, detta kommer jag att laga om och om igen. DEt är dock lite pilligt så se till att du har iaf en timma på dig när du lagar denna rätt.
 
Favorit i repris med andra ord, Leif Mannerströms kycklingrullader.
 

Ytterligare ett fynd från Clas Ohlsson

 2013-01-14    16:20:00   av:Josefin

Jag är INTE sponsrad på något sätt, fast man antagligen kan tro det. Men eftersom jag själv är så nöjd med att ha hittat detta kit så delar jag med mig av tipset. Clas Ohlsson hör inte till de vanliga affärerna som jag shoppar i.
 
 

Shabby stil köksvåg från Clas Ohlsson

 2013-01-13    19:47:00   av:Josefin
Var inne på clas ohlssons hemsida häromdagen.
Kollade igenom heeeeela deras sortiment och beställde bland annat hem denna vackra köksvåg.
Ett fynd tycker jag. Den kostade endast 149 kr.
 

Tips knivar och mixerset erbjudande Ellos

 2013-01-13    11:45:57   av:Josefin
Jag har precis lagt in 2 st beställningar på Ellos.
Om man är medlem där och har konto, får man rabatt + antingen ett mixerset eller ett knivset med skärbrädor.
JAg har utnyttjat båda erbjudandena.
 


En middag på Hamlet i Linköping

 2013-01-10    17:04:37   av:Josefin
 
 
 
För ett tag sedan åt vi middag på Hamlet i Linköping, en helt okej restaurang med snabb service och god mat. Även skapliga priser. Jag tog fläskfilé planka och Dennis tog black and white med potatisgratäng.
 
Har ni vägarna förbi där så rekommenderar jag denna restaurang. JAg har hört en hel del rykten om restaurangen men jag tyckte den var riktigt trevlig i alla fall.
 
 

När utbuden varierar

 2013-01-08    17:57:22   av:Josefin
Vi ska strax åka och handla, inte massor, men en del.
Det tråkiga i vår stad är att ingen affär är perfekt.
Ena affären (östenssons) har bäst frukt och grönsaker och har ganska ofta bra erbjudanden.
Andra affären (Ica maxi) är oftast billigare och har ett betydligt större utbud.
Det slutar oftast med att vi besöker båda affärerna på en vecka.
Den bästa affären vi vet är dock City Gross, den ligger dock ca 35 min med bil härifrån.
Men vi åker ändå dit en gång ca varannan månad då deras oxkött/nötkött är betydligt billigare därinne och så mycket fräshare.
 
Var handlar du helst?
 

Att lyckas med en nötstek eller fläskstek och skysås

 2013-01-08    10:43:00   av:Josefin
  • Stektermometer (Griskött : 68-70 grader, nötkött 63-65 grader) 
  • LÅG ugnstemperatur (80 grader)
  • LÅNG stektid (ca 5 timmar minst)
  • Bryn köttet på hög värme i stekpanna. Krydda med salt, peppar! Lägg i en form, inte för stor.
    Tillsätt därefter lök, morötter, purjo, selleri, palsternacka, tomat etc etc… Ta vad du har hemma, annars räcker det gott o väl med salt och peppar.
  • Stektermometer. Stick i köttets tjockaste del. 
  • Låt stekarna VILA inslagna i aliminium folié minst 30-40 min. Detta är jätteviktigt för att värmen ska utjämnas och köttet ”slappna av” och bli mört! Tunna skivor av stek behöver inte vara varma när de serveras.  
  • Släng INTE skyn, den silar du av och fixar en sås av.

Här har jag slängt i 8 dl vatten, vitpeppar korn, morötter, lökar, smör och en del andra gottigheter.
Självklart brynte jag steken först i denna gjutjärngryta.



Efter att ha kokat i ca 5 timmar och låtit köttet vila i 40 minuter blev det såhär bra. Och smakade gudomligt. Såsen har jag gjort på skyn, silat av den, tillsatt grädde, svartvinbärsgelé, kalvfond och en skvätt soya.

TYvärr var jag tvungen att ha blixten på när jag knäppte bilderna, därav ser inte färgen på köttet så rolig ut.

Godaste fläskfilégrytan med soltorkade tomater

 2013-01-07    20:24:00   av:Josefin
 
 
 
 
Det är väldigt sällan som vi lagar till griskött här hemma, alltså fläskfilé, fläskkotletter och sådant. Det faller liksom inte mig i smaken, såvida man inte gör grytor för då är det väldigt uppskattat!
Den här grytan är det lite drag i, och den är ruskigt god.


Fläskfilégryta 4 port

600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 st soltorkade tomater
1 paket bacon
3 dl grädde
1 ask Crème Bonjour gräslök
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
2 msk kalvfond
1 ½ msk fransk senap (dijon fungerar bra)
1 dl riven Västerbottenost
Salt
Peppar
Smör till stekning

  • Skär köttet i skivor, krydda med salt och peppar och bryn i smör. Lägg över i en gryta.
  • Skär/klipp baconet i små bitar och stek.
  • Stek även hackad lök och vitlök en stund, utan att det tar färg och lägg över i grytan.
  • Vispa ihop grädde, vin, fond, crème bonjour och senap i grytan och tillsätt sedan tärnade soltorkade tomater.
  • Koka upp och låt småkoka (och reducera) i 30 - 60 minuter.
  • Ta grytan från värmen och rör ned den rivna Västerbottenosten.
  • Servera med klyftpotatis, ris, pasta eller sallad.

    Receptet kommer härifrån!




 
 
 
 
 

Skaldjurskväll - Kungskrabba, havskräfta, gratinerad hummer och toast skagen

 2013-01-07    10:28:00   av:Josefin
Oj oj vilken god mat vi åt häromkvällen.
Vi lyxade till det med kungskrabba (som jag aldrig ätit tidigare), havskräfta, gratinerad hummer och hemmagjord toastskagen. Vi hade öven surdegsbröd till.
Så snabbt och så enkelt men herregud så gott!
 






 
Kungskrabbans ena ben ser ni här på tallriken. Den kostade 113 kr. Men herregud vad mycket kött det var i den, riktigt god. Det enda jag saknade var någon god sås att doppa den i.
 
 

Veggie twister

 2013-01-06    22:11:00   av:Josefin
Det här måste ju vara ett perfekt tillbehör i köket, och framförallt om man kör LCHF. Tänk att strimla zushini, squash, aubergine, sparris med mera. Denna finns att köpa på coolstuff för ca 299:- och på Ebay för under hundrAlappen. Jag ska självklart köpa en :) 
 
 

Ugnsbakad lax serverad med halstrad sparris och västerbottenost

 2013-01-06    13:25:00   av:Josefin
Lax kan man aldrig äta för ofta tycker jag.
Mättande och enkel fisk som kan varieras in i det sista.
Även tillbehören är enkla att variera och ofta behövs det inte särskilt mycket för att det ska bli en riktig festmåltid.
 


Ugnsbakad lax med creme bonjour soltorkade tomater
(4 port)
  • 4 st portionsbitar lax
  • 1 ask creme bonjour soltorkade tomater
  • 1 purjolök
  • 5 champinjoner
  • 1 ½ dl grädde
  • salt och peppar
  • 1 msk fiskfond
Smörj en ugnfast form.
Sätt på ugnen på 220 grader.
Lägg i laxbitarna.
Strimla purjolöken och hacka champinjonerna.
Stek de båda i smält smör till de känns mjuka.
Blanda i grädden, fonden och mjukosten. Smaka av med kryddorna.
Häll blandningen över fisken, in i ugnen i ca 15 min.
Enkelt men så himla gott!
 
Variera smak genom att byta exempelvis creme bonjour soltorkade tomater mot någon annan smak.
 
Vi serverade detta på pressad potatis och halstrad sparris med västerbottenost.
 
Halstrad sparris med västerbottenost:
  • Sparris
  • smör
  • riven västerbottenost
  • flingsalt
Skär bort ett par cm längst ner på varje sparris.
Värm en gjutjärnspanna och lägg i en stor klick smör.
Pannan ska vara jättevarm innan du lägger i sparrisen.
Halstra/stek sparrisen i ett par minuter.
Lägg upp på fat, strö över den rivna osten och flingsalt. Så gott!
 
 

Pannbiff och stuvade makaroner

 2013-01-06    08:14:00   av:Josefin
Stuvade makaroner är tusan tvekan min favorit Och tillsammans med pannbiff kan det inte bli film:)
 
 
 
 

Recept för ca 4 portioner

Ingredienser till pannbiff

  • 600 g köttfärs eller blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 nypa malen muskotnöt
  • salt och peppar

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla i 5 – 10 minuter.
  3. Blanda ner köttfärsen, riven lök, ägg och kryddor.
  4. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg.
  5. OBS: vill du ha sås till, hoppa över till såsreceptet längre ner då, för denvska påbörjas nu :)
  6. Efterstek pannbiffarna i ugn, cirka  5-10 minuter tills de är genomstekta.
Skysås/brunsås: 

När du steker biffarna steker du med en gul lök som du halverar och skivar. 
Stek i rikligt med smör. Tillsätt 2 dl vatten och 2 msk kalvfond. Puttra ett par minuter.
lägg pannbiffarna och löken i en form ugnen, sila av vätskan i stekpannan.
Häll vätskan i stekpannan igen, häll i nån dl grädde, 1-2 msk kinesisk soya och red av om du vill.
klart!
 
 
 
Stuvade makaroner 4 personer:
 
  • 5 dl gammaldags ideal makaroner
  • 1 L röd mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • riven muskotnöt
Koka upp 8 dl mjölk i en kastrull, tillsätt makaronerna. Sänk värmen till ungefär 5 om du har 1-9. 
rör om då och då. De ska koka i ca 25 min till makaronerna är mjuka och mjölken tjocknat, tillsätt resterande mjölk vid behov. Smaka av med kryddorna! 
 

277 unika besökare?

 2013-01-05    20:05:12   av:Josefin
Nu fattar jag ingenting.
Jag kollade precis statistiken för denna blogg och den senaste veckan har det bara vällt in besökare, det har liksom blivit 277 unika besökare och mer än 350 sidvisningar per dag. Givetvis är det hur kul som helst, men jag undrar HUR HITTADE NI HIT? Har jag varit med på framsidan av blogg.se utan att veta om det?
 
Mer recept inkommer imorgon, nu känner jag press på att rulla i gång ordentligt med bloggen :D
 
Ha det bra!
 

Kycklingrullader à la Leif Mannerström och potatismos med Västerbottenost

 2013-01-05    18:24:00   av:Josefin
Jag fick en iPad i julklapp av finaste mannen, så jag testar att blogga på den nu, bilderna är tagna med iPhonen så det är inte världens bästa kvalitée. 
 
Igår gjorde jag kycklingrullader à la Leif Mannerström och my my vad gott det var, en favorit här hemma.
 
 
Leif Mannerströms kycklingrullader
(4 personer)
 
4 st kycklingfiléer
1 gul lök
1 pkt bacon
2 msk fransk senap
1 dl hackad persilja
5 dl kycklingbuljong (5 dl hett vatten + 2 msk fond)
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk smör
Salt & peppar
Grillspett
 
Gör såhär:
Strimla bacon och lök.
Stek i smör tills de fått färg.
Blanda i senap, persilja och salt & peppar.
Skär kycklingen på längden tunt så det blir ca 3-4 delar per filé.
Lägg baconblandningen på varje filé och rulla ihop.
Sätt i grillspetten så de hålls ihop.
Bryn rulladerna i smör tills de fått färg.
Tillsätt buljonen och låt puttra i 15 min.
Ta ur rulladerna.
Häll i creme fraiche och grädde i buljongen.
Värm upp.
Mixa med en stavmixer till en skummig sås eller förhand och tillsätt lite redning. 
Lägg till sist i rulladerna igen, låt puttra nån minut så de serveras varma.
 
 
Till detta åt vi potatismos med muskot, svartpeppar, salt och massor riven Västerbottenost, mums!