Stekpannebröd
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/calendar-icon_161355272.png)
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/clock-icon_161355188.png)
![](https://cdn1.cdnme.se/3048410/8-3/image_56a3e4e3ddf2b36f29386618.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/3048410/8-3/image_56a3e54fddf2b32df777e27c.jpg)
Hemmagjord pasta
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/calendar-icon_161355272.png)
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/clock-icon_161355188.png)
- 2 dl durumvetemjöl
- 2 dl vetemjöl
- 2 st medelstora ägg
- 2 msk vatten
- 2 msk olivolja
- 2 krm salt
- Häll upp mjölet i en hög och gör ett hål i mitten. Tillsätt äggen i hålet samt olja och salt.
- Vispa försiktigt med en gaffel så ägg och olja blandar sig.
- Fös nu försiktigt med ena handen ned lite mjöl i taget i äggsmeten och blanda eller fös försiktigt ihop degen.
- Beräkna minst 6-8 minuters knådning tills du har en mjuk, blank och elastisk deg. Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.
- Dela upp degen i mindre bitar och kör igenom varje bit i pastamaskinen på "plattinställningen"
- Fortsätt ett par gånger innan du går över till spagettiinställningen (om det inte är lasagneplattor du ska göra för då hoppar du till nästa steg).
- Låt pastan ligga och torka en stund innan du kokar den.
![](https://cdn1.cdnme.se/3048410/8-3/img_7685_569d486ce087c311218f0035.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/3048410/8-3/img_7686_569d4871e087c31139247005.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/3048410/8-3/img_7687_569d4876ddf2b36f13687815.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/3048410/8-3/img_7690_569d487a2a6b22376fdb4146.jpg)
Julklappar till den köksintresserade
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/calendar-icon_161355272.png)
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/clock-icon_161355188.png)
Jag har hunnit testa på att göra egen pasta, men det skriver jag om i ett eget inlägg framöver.
![](https://cdn2.cdnme.se/3048410/8-3/img_7609_56916fe4e087c3295c5ae248.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/3048410/8-3/img_7625_56916fe82a6b2280fc3c795e.jpg)
Essence-serien från Iitala har jag samlat på länge, jag har snart ett helt vitrinskåp fullt med serien. Jag tycker att den är helt fantastiskt fin.
![](https://cdn2.cdnme.se/3048410/8-3/img_7628_56916fec9606ee332925ab57.jpg)
Tobleronetryffel
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/calendar-icon_161355272.png)
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/clock-icon_161355188.png)
![](https://cdn3.cdnme.se/3048410/8-3/img_7296_56916e809606ee33180e4c0d.jpg)
1/2 dl vispgrädde
200 gram toblerone
1 msk smör
Garnering: Kakao
Gör så här:
Mät upp grädden i en kastrull , bryt ner chokladen och smält på svag värme.
Vänd ner smör och rör smeten blank. Ställ sedan svalt ett par timmar innan du formar dem till tryfflar / bollar.
Rulla dem i kakao och vóila, servera :)
![](https://cdn3.cdnme.se/3048410/8-3/img_7267_56916e949606ee33008ff7eb.jpg)
Nutellafudge
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/calendar-icon_161355272.png)
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/clock-icon_161355188.png)
![](https://cdn1.cdnme.se/3048410/8-3/img_7305_56916db6e087c32925f4b18b.jpg)
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
2 dl nutella
Gör såhär:
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120-122 grader, eller tills smeten klarar kulprovet, (kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig.)
Rör sedan ner honung, och smör och rör till sist ner nutellan i blandningen. Fortsätt att röra tills du får en fin och blank smet Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*20 cm. Låt den svalna i kylen och skär sedan upp i mindre bitar.
Mintkakor
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/calendar-icon_161355272.png)
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/clock-icon_161355188.png)
![](https://cdn1.cdnme.se/3048410/8-3/img_7480_56916c752a6b2281a2c36a68.jpg)
Ca 20-25 stycken:
1 äggvita
5-6 droppar pepparmintsarom
1 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker (ca, du får prova dig fram)
Garnering: Mörk choklad
Gör så här:
Vispa äggvitan till ett skum, droppa i mintoljan.
Vänd ner vanilj och florsocker, så mycket som behövs för att få en deg som ska gå att kavla ut.
Strö florsocker över bakbordet och kavla ut degen till knappt 1 cm tjockt.
Tryck ut runda kakor med ett mindre glas eller äggkopp, tryck ut så många som går. Kavla ihop och gör samma sak tills degen är slut. Lägg kakorna i frysen och smält chokladen.
Doppa dem i chokladen och låt överskottet rinna av, lägg sedan tillbaka dem på bakplåtspappret. Låt dem stelna i kylskåpet ett par timmar.
![](https://cdn3.cdnme.se/3048410/8-3/img_7464_56916ed29606ee334d2a762d.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/3048410/8-3/img_7465_56916ef99606ee32f330daaf.jpg)