Vit ischoklad

 2013-12-17    16:59:00   av:Josefin
 
Jag älskar ischoklad och testade detta år på att göra den med vit choklad istället, och det blev snäppet godare tycker jag. Ett godis som får återkomma varje jul eftersom det är så enkelt att göra också.
 

Detta behöver du :

225 gram vit choklad
125 gram kokosfett

Garnering : Kakao

Gör så här :

Smält kokosfettet över ett vattenbad, och rör runt tills det löst sig.
Bryt sedan ner den vita chokladen i det varma kokosfettet och rör om tills det löst sig.

Häll sedan upp chokladen i formar, med en sked .
Ställ in i kylskåp tills de stelnat.

Pudra över kakao innan servering.

 

Lyxig vit tryffel med citron

 2013-12-16    16:57:01   av:Josefin
 
Detta är nog mitt favoritgodis på julen.
 
Lyxig vit tryffel med citron

Det här behöver du till ca 20 tryfflar:
  • 200 gram vit choklad
  • 1 /2 dl grädde
  • 25 gram smör
  • 1/2 citron ( finrivet skal)
  • 2 msk pressad saft av citron
  • Florsocker att rulla tryfflarna i

Gör så här :
Koka upp grädden i en kastrull. Dra bort från plattan och rör ner den hackade chokladen och smöret.
rör om tills allt har smält.
Blanda ner saften och citronskalet – och ställ in i kylskåpet.
låt svalna i ca 1 timme.
Ta ut och forma dem till kulor med hjälp av en tesked.
Rulla sedan i florsocker.

 

Marknadsgodis

 2013-12-15    14:12:00   av:Josefin
 
Marknadsgodis

Ingredienser:

6 dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl socker
125g smör
1 1/3 dl vatten
Gör så här:
Blanda vetemjöl, florsocker, kakao och vaniljsocker.
Värm upp socker, smör och vatten i en kastrull men låt det inte koka.
Häll de varma ingredienserna ihop med de torra och rör ihop.
Lägg smeten i en smord långpanna, eller en långpanna med bakplåtspapper och platta till (fungerar bra med en kavel). Ställ kallt. När smeten stelnat skär i små bitar.

Wienernougat

 2013-12-15    11:10:00   av:Josefin
 
Wienernougat:

Det här behöver du :
100 gram mörkchoklad 70 %
250 gram nougat
100 gram flagad mandel

Gör så här:
Rosta mandeln i en torr panna, akta så den inte bränns vid.Ställ åt sidan och låt svalna.
Börja med att smälta nougaten över ett vattenbad, och när den har smält så bruter du ner chokladen och rör tills allt har smält och blandatssamman.
Vänd då ner den rostade mandeln. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper , ju mindre form- ju tjockare blir chokladbitarna. Ställ sedan svalt.
Skär i bitar när wienernougaten är kall med en skarp kniv så att du får fina jämna bitar.
Ett otroligt snabbt julgodis och försvinnande goda :D

 

Mars crispies

 2013-12-15    08:06:00   av:Josefin
 
Äntligen har jag fått tillbaka lusten att baka och laga nya mat med nya recept. Nu kör vi på med bloggen igen :D
 
Såhär i juletider blir det såklart en del godisbakning.
 
Mars Crispies:

4 Mars bars
90 g smör
50 g rice krispies

Smält ihop smör och mars på svag värme till en jämn smet. Tag av kastrullen från plattan och rör ner rice krispies. Fördela ca 25 st klickar på ett bakplåtspapper och låt dem stelna. Hur enkelt som helst och otroligt goda!