Pulled Pork

 2014-01-31    10:26:40   av:Josefin
Det råder stor hysteri kring att tillaga Pulled Pork och eftersom det blivit så poppis och jag hade en stor kotlettbit hemma var det ju givet att testa på det. Köttet blev riktigt mört och fint, och det var ju inga konstigheter alls att tillaga det.  Det blev riktigt gott men jag tror att själva maträtten i sig inte passar oss utan vi är nog mer för att tillaga stek eller en rejäl nötbiff.
 
 
Pulled pork, tortilla bröd, gurka, kebabsås, gurka, avokado, lök och tomat blev riktigt gott ihop.
 
Pulled Pork på mitt sätt (fungerade ypperligt med kotlettbit på över 1 kg):
 
ca 1 kg fläskkotlett i bit
Flingsalt
Svartpeppar
Chiliflakes
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk oxfond
2 dl barbequesås
 
Börja med att tvätta av köttet ordentligt och klappa sedan in flingsalt, svartpeppar och chiliflakes runtom hela köttbiten.
Lägg sedan köttet i en gryta som tål ugn, jag använde vår gjutjärnsgryta.
Klyfta lök och vitlök och lägg runtom köttet.
Blanda sedan vatten, fond och barbequesåsen och häll över köttet.
På med locket och in i ugnen i ca 5-6 timmar (vi tog 6 timmar) på 120 grader.
Köttet är färdigt när du kan dra isär det med en gaffel.
Ta ut köttet och riv det med en gaffel, blanda ihop med en del av såsen så det blir en röra.
 
Vi fick sås över och detta sparade vi och redde av och använde till bl.a. snitzel, mums det med. Så släng inte om det blir sås kvar.
 
 
 
 

Mörkchokladmousse

 2014-01-29    09:56:48   av:Josefin
Det är väl dags att ta tag i den här bloggen igen tycker jag.
Här kommer ett recept på en smaskig efterrätt.
Tyvärr är de flesta bilderna tagna med min telefon nu för tiden, så kvalitéen är ju därefter.
 
 
Mörkchokladmousse 2 portioner:
1 dl vispgrädde
1 st äggula
50 gram mörk choklad
1,5 msk florsocker
 
Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad. Låt svalna till under 65 grader och häll i äggulan.
Rör om ordentligt och låt smeten svalna.
Vispa grädden, dock inte för hårt, rör ner chokladsmeten och florsocker och blanda väl men försiktigt.
Fördela i portionsskålar och låt stå ett par timmar i kylen.
Servera med lättvispad grädde och hallon. Mums!