2 - rätters: Tomat och mozarellasallad samt sparris och kantarellrisotto

 2012-08-31    13:42:00   av:Josefin
 


Ingredienser:

2 port tomatsallad med mozzarella
  • 2 kvisttomater
  • 1 mozarellaost
  • 0,5 kruka basilika alt fryst basilika
  • Olivolja, salt och svartpeppar

Tillagning:

  1. Skölj och skär tomat och ost i skivor.
  2. Lägg på fat och garnera med basilika. Kan förberedas och ställas i kylen.
  3. Vid servering häller du några matskedar olivolja, samt saltar och svartpepprar över.



3-4 port:
12 sparrisar (färska eller frysta spelar ingen roll)
3-4 dl kantareller
2 ½ dl arborio ris
2 schalottenlökar
½-1 liter vatten
4 msk grönsaksfond
svartpeppar
1 ½ dl parmesan
3 msk smör
 
Skölj sparrisen och koka den ett par minuter tills knopparna känns mjuka.
Häll inte bort kokvattnet. Ta upp sparrisarna och skär bort blomknopparna.
Skär resten av stjälkarna i centimeterlånga bitar. 
Häll i fonden och vattnet och låt kastrullen stå och småputtra på låg värme.
 
Stek bort vätskan ur kantarellerna och häll sedan i en klick smör och stek kantareller och löken tills sistnämnda är genomskinlig. Ta upp blandningen och lägg på ett fat.
Lägg i en större klick smör och häll i riset och stek på låg värme 10 minuter tills riset är genomskinligt. Häll över löken och kantarellerna till stekpannan. Tillsätta lite av fondbladningen då och då och rör om ofta.
Häll på mer av fondblandningen så snart vätskan börjar försvinna ur pannan. Riset tar ungefär 30-45 min innan det är helt klart. Rör till sist ner sparrisknopparna och den rivna parmesanosten (spara lite till garnering).



Någon efterrätt blev det inte denna gång, men ett riktigt gott vitt vin från Barefoot.
 
 
 
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?