Lantbullar med råg

 2012-01-27    22:12:19   av:Josefin

22-24 st bullar:

50 g jäst

5 dl vatten

2 tsk salt

½ dl olivolja

1 ägg

6 dl rågsikt

7-8 dl vetemjöl speciel (fungerar dock med vanligt vetemjöl också)

Ugn: 250 grader

 

1. Smula ner jästen i en bunke. värm vattnet till 37 grader och häll över jästen. Tillsätt salt, olivolja, ägg och råsikt.

2. Arbeta in vetemjöl (ett par dl åt gången), till degen känns smidig och blank. Låt jäsa under bakduk på varm plats till dubbel storlek, ca 40 min.

3. Knåda degen på lätt mjölat bord (bakbord eller annat) och forma till en ca 50 cm lång längd. Skär i portionsbitar med degskrapa och lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.


 

 

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?