Philadelphia bullar och muffins med chokaldkross

 2012-06-25    20:56:00   av:Josefin

Fikat började ta slut i frysen här hemma så jag bestämde mig för att baka lite nytt. Jag testade på två nya saker som jag inte bakat förut, jag är nämligen lite sån, jag testar hellre på ett nytt recept än att baka samma sak flera gånger.



Först ur är Philadelhiabullar i långpanna, 18 stycken (receptet ska egentligen ge 48 st men min jäst verkade inte så bra)

Bulldeg:

150 gram smör

5 dl mjölk

1 paket jäst

1 ägg + till pensling

1 dl socker

½ tsk salt

10-11 dl vetemjöl

 


Fyllning:

150 gram smör

2 msk vaniljsocker

3 dl florsocker

100 gram philadelphiaost

 


Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbetain den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. Platta sedan ut degen i en svart smord långpanna. Använd lite mjöl på handflatan och degen är väldigt kletig. Gör 48 hål (6x8) och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tesked i varje hål). Jäs 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar (eller 18 hihi)




Muffins med chokladkross (ca 12-15 st):
  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Valfri choklad
  1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker så det blir fluffigt och poröst. mält smöret och blanda i tillsammans med mjölk.
  2. Rör vetemjöl och bakpulver i en annan bunke. Blanda sedan ner det i äggsmeten. Hacka chokladen i bitar och vänd ner i smeten. Häll ut smeten i en muffinsplåt med formar i.
  3. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter i 200 grader tills de är lite gyllenbruna.


 




Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?