Tunnbröd och nötrulle med egen kebabsås
Jag gjorde eget tunnbröd för ett tag sedan. En del frös jag in, en åt jag direkt med smör på (så gott när det smälter) och några gjorde vi egna rullar på med nötkött och kebabsås. Riktigt riktigt gott!
50 gram smör
5 dl mjölk
½ paket jäst (25 gram)
0,5 tsk salt
1 msk honung
4 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl
Mjöl till utbakning
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret och slå på mjölken. Ljumma till 37 grader, fingervarmt. Rör ner i jästen, tillsätt resten av ingredienserna med spara lite på mjölet. Arbeta till en smidig, lätt kladdig deg. Pudra över mjöl och låt jäsa ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Ta 6-7 bitar och lägg upp på mjölat underlag till de ska gräddas. Kavla så tunt du kan med vanlig kavel och sist med kruskavel på bägge sidorna. Grädda på stekhäll ca 1 min på varje sida. eller i ugn på plåt i 250 grader ca 3-4 min.
Kebabsås: (jag knåpade ihop en egen lite snabbt)
Gräddfil
Majonäs
Lite grädde
En vitlöksklyfta (pressad)
Chilisås
Cayennepeppar
Paprika krydda
svartpeppar
Vi fyllde våra rullar med strimlat stekt nötkött, gurka, tomat, sallad, lök och kebabsås. Riven ost är nog också gott att ha i.
Färdigjäst deg.
Först kavlas de ut med släp kavel.
Sen kavlas de ytterligare med en "våffelkavel"
Färdiggräddade. Håll koll i ugnen, det går snabbt!