Gratinerad hummer med persilja och västerbottenost


En av mina favoritförrätter.
Hummer kan man gratinera på olika sätt, förra gången gjorde jag med en stuvning gjord på champijoner och purjolök m.m, denna gång blev det med bland annat Persilja. Båda är riktigt goda!
Gratinerad hummer med västerbottenost och persilja:
(2 personer)
1 stor hummer
1 finhackad scharlottenlök
ca ½-2 msk persilja
1 msk mjöl
ca 2 dl Grädde
1-2 tsk hummerfond
Vitpeppar
1/4 vitlök solo
Västerbottenost
Dela hummerna med ett snitt från huvud till stjärt.
Ta ur kött och rom och lägg i en skål.
Skölj skalen och lägg dem sedan i en ugnsfast form.
Smält smör i en stekpanna, häll i löken och persiljan och låt fräsa en stund.
Tillsätt mjölet och rör om.
Häll i grädden, hummerfond, vitpeppar och vitlöken.
Låt koka på svag värme en stund.
Rör ner hummerköttet och rommen och fördela röran i hummerskalen.
Strö över rikligt med Västerbottenost.
In i ugnen på 225 grader i ca 10 min (till de fptt fin färg).
Fick tag på en riktigt stor hummer.
Innan de åker in i ugnen.
Det blev lite röra över så den sparade vi i kylen till kvällsmat på ugnsmacka. Riktigt gott det med!