Krämig kräftsoppa med oststänger


Kräftsoppa 2-4 personer:
1 msk margarin
1 stor morötter
1 msk vetemjöl
4 dl vatten
1-1½ msk hummerfond eller skaldjursfond
200 gram kräftost
1 burk kräftstjärtar
2 dl creme fraiche
Svartpeppar
Dill
Börja med att skala moroten och riv den grovt.
Smält smöret i en kastrull, i med den rivna moroten och fräs en stund.
Häll i vetemjölet, rör om och häll sedan i vattnet och fonden.
Låt puttra i ca 10 min, rör om ofta!
Tillsätt creme fraiche, svartpeppar, dill och kräftosten.
Låt puttra i ca 5 minuter till.
Lägg avrunna kräftstjärtar i skålen du tänkt att servera soppan.
Häll över soppan och servera gärna med oststänger till!
(häller du kräftstjärtarna i den kastrullen blir de sega!)