Räk cocktail med chili Rhode island till förrätt


Jag har lagt upp detta recept tidigare men eftersom det inte går att lägga samma inlägg i flera kategorier och jag gjorde den som förrätt i helgen så lägger jag upp den igen under kategorin förrätt.
Räkcocktail till två stora portioner eller 4 små:
- 2 dl skalade räkor
- 1 avocado
- 1 tomat
- 5 cm gurka (gröp ur det vattniga i mitten med en sked)
- Isbergssallad
- 3 msk hackad rödlök
- ½ mango
- Citron
- 1 skiva formbröd
- Chili Rhode Island sås (se recept längre ner i detta inlägg)
Lägg isbergssalladen i iskallt vatten några minuter för att få den extra krispig.
Hacka tomat, avocado, mango, rödlök, gurka och isbergssallad.
Blanda ihop i en skål.
Skala räkorna.
Fyll ett cocktailglas eller som i mitt fall en marimekko skål med röran. Varva dock med räkor i lager.
Toppa med ytterligare räkor och chili Rhode islandsåsen.
Kantskär brödet och smörstek det gyllenbrunt. Dela i två trekanter.
Stick ner en brödbit och sätt en citronklyfta på kanten av glaset.
Chili rhode island sås:
3 msk majonäs
3 msk chilisås (jag använder Lingham´s chilisås)
2 msk gräddfil
Salt & vitpeppar
Blanda ihop och ringla över cocktailen.
Klart att servera!