Vit chokladmousse med hallonsirap till efterrätt!

 2012-03-16    15:09:00   av:Josefin

Vi åt denna vita chokladmousse till efterrätt i lördags, den blev otroligt god och står högt i topp på efterrättstoppen hos mig. Riktigt smaskig!

2 portioner (eller 4 små):

  • 75 gram vit choklad
  • 1 äggula
  • 1 msk mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 ½ msk socker
  1. Börja med att vispa grädden och tillsätt äggulan och sockret.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält i micron och rör sedan ner mjölken i chokladen.
  3. Rör ner chokladen i vispgrädden tills det blir en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i skålar, och ställ i kylen till chokladmoussen har stelnat.

Hallonsirap:

200 g frysta hallon
1 dl socker

 

Smält socker i en kastrull, var försiktig så det ej bränns och försök att inte röra för mycket i det. När sockret smält nästan helt är det dags att tillsätta de frysta hallonen. Rör ordentligt. De kalla hallonen gör att sockret stelnar igen, men de smälter snart. Låt sirapen koka 10-15 minuter. Låt den svalna något och sila sen purén så du får en klar röd sirap utan kärnor.

 

Garnera gärna med hallon och riven choklad.

 Sandra

Åh gud så gott det ser ut! Det får du bjuda mig på någon dag gumman =) Puss

 2012-03-17    12:56:52
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?