
Nybakade scones kan vara det godaste som finns till frukost. Ägg, juice, thé och scones så är min frukost fullbordad. Dessutom är ju sconesen väldigt enkelt att baka :D

Det här receptet kan både halveras och delas på 4, beroende på hur många man är.
På jobbet brukar vi vara 2 vuxna och 8 barn på fullmängd i receptet, när jag och Dennis bakar de till frukost delar vi receptet på 4.
8 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
1 tsk strösocker
1 tsk salt
100 g Smör (ÄKTA!)
4 dl filmjölk
Sätt ugnen på 225°. blanda samman mjöl, bakpulver, socker, salt och smöret skuret i tärningar för hand eller i en matberedare. Tillsätt filen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tag upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i fyra delar. Forma varje del till en boll och platta ut så den är ca 1 cm tjock. Skär snitt tvärsöver både uppifrån och från sidan så det blir som ett kryss rakt över. Picka dem med en gaffel. Lägg sedan på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt bröden svalna något på galler innan de avnjuts ljumma med smör och ett gott pålägg som t.ex. ost eller marmelad.

1