Smarrig kålpudding
2012-09-02 12:33:00 av:Josefin
Ingredienser
- ½ kålhuvud
- 2 msk matfett
- salt och peppar
- 600 g blandfärs
- 1 dl mjölk
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
- Blanda blandfärs med mjölk och ströbröd (mjölk och ströbrödet ska svälla ihop i 10 min innan), salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°C.