Smarrig kålpudding

 2012-09-02    12:33:00   av:Josefin

Ingredienser

  • ½ kålhuvud
  • 2 msk matfett
  • salt och peppar
  • 600 g blandfärs
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
  3. Blanda blandfärs med mjölk och ströbröd (mjölk och ströbrödet ska svälla ihop i 10 min innan), salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°C.








Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?