Stuvad vitkål och kall bearnaisesås

 2012-09-03    10:54:50   av:Josefin

Stuvad vitkål är ett bra alternativ till bland annat potatis och är väldigt kolhydratfattigt.

Stuvad vitkål:
Häll i olja i en stekpanna, stek valfri mängd vitkål en aning. Den ska INTE ta färg.
Slå på grädde och låt puttra till grädden blivit tjockare och vitkålen mjuknat, det tar ett tag.
Salta och peppra efter smak, så gott!

Kall bearnaisesås: (detta var inte min favorit men Dennis tyckte om den)
2 dl crème fraiche
1 tsk torkad dragon
1 msk vitvinsvinäger
1 msk riven gul lök
1/2 dl hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar


Blanda ihop allt och låt stå kallt i några timmar före servering.





 
 
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?