Mustig köttgryta

 2013-02-08    17:16:23   av:Josefin


Grytor är enkelt att tillaga och väldigt tacksamt. Ofta kan man ta tillvara på rester och grytan kan stå och puttra hela dagen om man så önskar.
Denna gång fick grytan stå och puttra i 4-5 timmar.
Ingredienser:
  • Nötkött
  • Torkade enbär
  • Morötter
  • Lök
  • Oxfond
  • Rosépepparkorn
  • Soya (kinesisk)
  • Mushroom soya
  • Paprika pulver
  • Grädde
  • Hemmagjord fond (från när jag kokat revben)
  • Vatten
Skär nötköttet i centimeter långa bitar, stek dem i rikligt med smör till de tar färg.
Hacka löken och stek med en stund.
Häll sedan över i en gjutjärnskastrull och tillsätt slantade morötter och allt annat utom grädden.
Låt koka och puttra sedan i flera timmar. Häll på mer vatten vid behov.
När du tycker det puttrat klart blandar du i grädde, smakar av och tillsätter mer kryddor om det behövs.

Servera med potatismos, pressad potatis eller ris eller vad du gillar bäst. Vi smörstekte kantareller till också.

 
 
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?