Pavlova med lemoncurd

 2013-01-30    10:18:00   av:Josefin
 
Marängbottnar
3 st äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena
 

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa upp äggvitorna till marängbottnarna riktigt hårt, bunken skall gå att vända upp och ner.

3. Tillsätt sockret och citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena.

4. Häll marängsmeten i en sprits eller plastpåse och spritsa ut runda bottnar, ca 12 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa en eller två varv med högre kant runt bottnarna så att det blir en fördjupning i mitten.

5. Grädda och sänk efter 15 minuter värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.

6. Ta ut och känn på marängen, den ska vara hård utanpå och krämig inuti. Om den verkar för mycket krämig, grädda 10–15 minuter till. Låt svalna på galler.

 

Lemon Curd

2 dl socker

2 ägg

100 gram smör

1,5 citron

1. Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna lite.

2. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka.

3. Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Hållbarheten är 10-12 dagar.

Pavlova:

Marängbottnar

Lemoncurd

vispad grädde

Skivade frukter

 

Bred ut lemoncurd över marängbottnarna.

täck lemoncurden med vispad grädde

toppa med skivade frukter.

 

Så gott, men ruskigt mäktig!

 

 

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?