Godaste fläskfilégrytan med soltorkade tomater
2013-01-07 20:24:00 av:Josefin
Det är väldigt sällan som vi lagar till griskött här hemma, alltså fläskfilé, fläskkotletter och sådant. Det faller liksom inte mig i smaken, såvida man inte gör grytor för då är det väldigt uppskattat!
Den här grytan är det lite drag i, och den är ruskigt god.
Fläskfilégryta 4 port
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 st soltorkade tomater
1 paket bacon
3 dl grädde
1 ask Crème Bonjour gräslök
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
2 msk kalvfond
1 ½ msk fransk senap (dijon fungerar bra)
1 dl riven Västerbottenost
Salt
Peppar
Smör till stekning
Den här grytan är det lite drag i, och den är ruskigt god.
Fläskfilégryta 4 port
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 st soltorkade tomater
1 paket bacon
3 dl grädde
1 ask Crème Bonjour gräslök
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
2 msk kalvfond
1 ½ msk fransk senap (dijon fungerar bra)
1 dl riven Västerbottenost
Salt
Peppar
Smör till stekning
- Skär köttet i skivor, krydda med salt och peppar och bryn i smör. Lägg över i en gryta.
- Skär/klipp baconet i små bitar och stek.
- Stek även hackad lök och vitlök en stund, utan att det tar färg och lägg över i grytan.
- Vispa ihop grädde, vin, fond, crème bonjour och senap i grytan och tillsätt sedan tärnade soltorkade tomater.
- Koka upp och låt småkoka (och reducera) i 30 - 60 minuter.
- Ta grytan från värmen och rör ned den rivna Västerbottenosten.
- Servera med klyftpotatis, ris, pasta eller sallad.
Receptet kommer härifrån!