Godaste fläskfilégrytan med soltorkade tomater

 2013-01-07    20:24:00   av:Josefin
 
 
 
 
Det är väldigt sällan som vi lagar till griskött här hemma, alltså fläskfilé, fläskkotletter och sådant. Det faller liksom inte mig i smaken, såvida man inte gör grytor för då är det väldigt uppskattat!
Den här grytan är det lite drag i, och den är ruskigt god.


Fläskfilégryta 4 port

600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 st soltorkade tomater
1 paket bacon
3 dl grädde
1 ask Crème Bonjour gräslök
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
2 msk kalvfond
1 ½ msk fransk senap (dijon fungerar bra)
1 dl riven Västerbottenost
Salt
Peppar
Smör till stekning

  • Skär köttet i skivor, krydda med salt och peppar och bryn i smör. Lägg över i en gryta.
  • Skär/klipp baconet i små bitar och stek.
  • Stek även hackad lök och vitlök en stund, utan att det tar färg och lägg över i grytan.
  • Vispa ihop grädde, vin, fond, crème bonjour och senap i grytan och tillsätt sedan tärnade soltorkade tomater.
  • Koka upp och låt småkoka (och reducera) i 30 - 60 minuter.
  • Ta grytan från värmen och rör ned den rivna Västerbottenosten.
  • Servera med klyftpotatis, ris, pasta eller sallad.

    Receptet kommer härifrån!




 
 
 
 
 
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?