Hembakad pizza med egen tomatsås

 2013-01-26    15:39:00   av:Josefin


Den här pizzabotten blir extremt god! Aldrig mer några färdigkit! 

2 runda pizzabottnar
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl vetemjöl (jag behövde dock bara 4 ½ dl denna gång)
½ dl rapsolja eller olivolja
Salt

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck ut varje deg på mjölat bakbord med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 200 grader ca 10-15 min. Vill du ha botten mer krispig kan du förgrädda bottnarna i några minuter. Vi har dock en pizza/paj effekt på våran ugn.

Det går även bra att göra pizzadegen dagen innan, då ljummar du inte degvätskan utan låter den jäsa kallt eftersom den ska stå längre då.

Tomatsås:
1 burk  krossade tomater
½ dl olivolja
½ dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
2 tsk Oregano (går bra med basilika med)
Salt & peppar
½ msk socker

Mixa ihop allt och låt även koka en stund om du har tiden till det.








Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?