LCHF frallor från Jills mat
Antal: 5-6 stycken
Ingredienser
2 ägg
50 g smör
2 dl fet yoghurt (minst 10% fetthalt)
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Vallmofrön
Gör så här: Vispa samman ägg, “halvsmält” (så det lätt går att blanda ihop) smör, yoghurt, salt och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 5-6 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
RECEPTET KOMMER FRÅN JILLS MAT OCH NI HITTAR DET HÄR!
Vad jag tycker: Jag tycker att degen var väldigt lätt och göra och den var lättarbetad. Men dessa föll mig tyvärr inte i smaken, jag tror det är den mängden mandelmjöl som trängde igenom och som jag ej tyckte om. Men annars var det ett kanonbra recept. Jag letar vidare efter ett annat bröd.