LCHF frallor från Jills mat

 2013-01-28    09:44:00   av:Josefin




Antal: 5-6 stycken

Ingredienser
2 ägg
50 g smör
2 dl fet yoghurt (minst 10% fetthalt)
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Vallmofrön

Gör så här: Vispa samman ägg, “halvsmält” (så det lätt går att blanda ihop) smör, yoghurt, salt och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 5-6 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.

RECEPTET KOMMER FRÅN JILLS MAT OCH NI HITTAR DET HÄR!



Vad jag tycker: Jag tycker att degen var väldigt lätt och göra och den var lättarbetad. Men dessa föll mig tyvärr inte i smaken, jag tror det är den mängden mandelmjöl som trängde igenom och som jag ej tyckte om. Men annars var det ett kanonbra recept. Jag letar vidare efter ett annat bröd.





 
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?