Lemoncurd
2013-01-29 15:07:00 av:Josefin
Om ni precis som jag tittar på Sveriges Mästerkock så har ni sett att de gjort Pavlova i programmet.
Detta blev jag såklart sugen på och förberedde dagen innan med att göra lemon curd.
Pavlovan kommer i ett eget recept.
Lemoncurd:
100 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
1,5 citroner
Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna lite.
Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka.
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Hållbarheten är 10-12 dagar.
Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka.
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Hållbarheten är 10-12 dagar.