Ugnsbakad lax serverad med halstrad sparris och västerbottenost

 2013-01-06    13:25:00   av:Josefin
Lax kan man aldrig äta för ofta tycker jag.
Mättande och enkel fisk som kan varieras in i det sista.
Även tillbehören är enkla att variera och ofta behövs det inte särskilt mycket för att det ska bli en riktig festmåltid.
 


Ugnsbakad lax med creme bonjour soltorkade tomater
(4 port)
  • 4 st portionsbitar lax
  • 1 ask creme bonjour soltorkade tomater
  • 1 purjolök
  • 5 champinjoner
  • 1 ½ dl grädde
  • salt och peppar
  • 1 msk fiskfond
Smörj en ugnfast form.
Sätt på ugnen på 220 grader.
Lägg i laxbitarna.
Strimla purjolöken och hacka champinjonerna.
Stek de båda i smält smör till de känns mjuka.
Blanda i grädden, fonden och mjukosten. Smaka av med kryddorna.
Häll blandningen över fisken, in i ugnen i ca 15 min.
Enkelt men så himla gott!
 
Variera smak genom att byta exempelvis creme bonjour soltorkade tomater mot någon annan smak.
 
Vi serverade detta på pressad potatis och halstrad sparris med västerbottenost.
 
Halstrad sparris med västerbottenost:
  • Sparris
  • smör
  • riven västerbottenost
  • flingsalt
Skär bort ett par cm längst ner på varje sparris.
Värm en gjutjärnspanna och lägg i en stor klick smör.
Pannan ska vara jättevarm innan du lägger i sparrisen.
Halstra/stek sparrisen i ett par minuter.
Lägg upp på fat, strö över den rivna osten och flingsalt. Så gott!
 
 
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?