Vaniljpannacotta med hallonsirap och riven vit choklad
Detta är helt klart min favoritefterrätt och denna är egentligen en repris då jag skrivit om den tidigare i bloggen, men nu när jag var sjuk i helgen gjorde jag den igen och håär får ni återigen receptet.
Vaniljpannacotta:
Det här behöver du för 2 portioner:
2 dl grädde
½ dl gelésocker
1 vaniljstång
GÖR SÅHÄR :
Blanda grädde, gelésocker och vaniljstång i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, allt ska med i kastrullen. Vispa ihop allting och låt koka upp. Stäng av plattan och låt koka bara ½ minut. Häll upp pannacottan i dessertskålar / glas. Ställ i kylskåpet och låt stelna minst 3 timmar.
Hallonsirap:
200 g frysta hallon
1 dl socker
Smält socker i en kastrull, var försiktig så det ej bränns och försök att inte röra för mycket i det. När sockret smält nästan helt är det dags att tillsätta de frysta hallonen. Rör ordentligt. De kalla hallonen gör att sockret stelnar igen, men de smälter snart. Låt sirapen koka 10-15 minuter. Låt den svalna något och sila sen purén så du får en klar röd sirap utan kärnor.