Vit chokladmousse med hallonsirap och riven vitchoklad

 2013-01-23    10:58:00   av:Josefin
 

Det är något visst med efterätter. Därför har jag passat på att ha en riktigt efterrätts helg.

Denna är otroligt god och enkel att göra, bra vid bjudningar eftersom man kan förbereda den dagen innan.

 

2 portioner (eller 4 små):

  • 75 gram vit choklad
  • 1 äggula
  • 1 msk mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 ½ msk socker
  1. Börja med att vispa grädden och tillsätt äggulan och sockret.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält i micron och rör sedan ner mjölken i chokladen.
  3. Rör ner chokladen i vispgrädden tills det blir en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i skålar, och ställ i kylen till chokladmoussen har stelnat.

Hallonsirap:

200 g frysta hallon
1 dl socker

Smält socker i en kastrull, var försiktig så det ej bränns och försök att inte röra för mycket i det. När sockret smält nästan helt är det dags att tillsätta de frysta hallonen. Rör ordentligt. De kalla hallonen gör att sockret stelnar igen, men de smälter snart. Låt sirapen koka 10-15 minuter. Låt den svalna något och sila sen purén så du får en klar röd sirap utan kärnor.

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?