Budapest i matbilder

 2013-03-23    23:12:00   av:Josefin
 
 Här kommer ett litet inlägg om maten från Budapest. Alla korten är tagna med iPhonen så givetvis är kvalitéen därefter.

Hotellfrukosten var bland de godaste jag nånsin ätit, även om det inte var den största buffén, men rejält tillagad.
Annars var vi nog ganska överens om att maten inte var den bästa i Budapest, i alla fall så hittade vi inga direkta godbitar förutom en italiensk restaurang som finns längre ner på bild. Men en italiensk restaurang förknippar ju inte jag med Budapest. Däremot fanns det två st restauranger som var med i White Michelin Guide, men inte så höga priser, men vi hann tyvärr inte med dem :(
 

Frukost.Frukost. Den godaste scrambled egg and bacon jag nånsin ätit. Baconen var lövtunna och krispiga.Frukost. Dennis åt blueberry pancake med lönnbärssirap. Riktigt gott tyckte han.

 

Frukost. Norsk rökt lax med färskost kräm på rostad baguette. Goooott!Kebabrulle i det stora varuhuset. Gooood!Välkomstdrink på hotellet.Den här blev en fail för vår del. Vi beställde in fläskkött på lavasten. Givetvis trodde vi att köttbiten skulle vara klar när den kom in, men den var rå och vi fick steka den själva på lavastenen. Jättejobbigt och potatisen blev kall under tiden och efter 15 min var lavastenen kall och köttet inte ens färdigstekt. JAg kan förstå tjusningen att steka sitt egna nötkött men fläskkött är ju giftigt om det inte blir färdigstekt så jag åt inte upp allt. Dock var det häftigt att smaka långhårig gris och det var ett riktigt riktigt mört kött.

Fire B och Majestic i hotellbaren.Vi hamnade på en utställning en av dagarna och här köpte vi surdegsbröd med nån färskoströra och gudagod skinka.På Hard Rock Café blev det en hel del drinkar. Mojito.Vi testade på KFC, så besvikna vi blev. Inget gott alls, förstår inte alls hysterien kring detta.Vi fick gott surdegsbröd med fin olivolja innan maten kom.Vi hamnade på den goda italienska restaurangen. Jag åt en himmelsk skaldjursrisotto.
Pina Colada.Frozen Margerita Strawberry.
 
 
 
 
 Louisel

Ok, då förstår jag lite mer vad du menar med maten i Budapest. Fast både ungersk korv och gulasch är ju riktigt gott så det var konstigt att det var sådan mat som den där på lavastenen. Som du säger, fläskkött törs man ju inte ens äta rått.
Och sedan blev jag nog lite glad att maten på KFC inte var bättre, har nog bara varit inne där en gång, i Thailand, och då åt jag inget eftersom jag var vegetarian (vilket jag störde mig på senare)

Nu fick du mig att längta efter drinkar också, men det får nog vara. :-)

Kram

 2013-03-27    14:00:33
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?