Spenatsoppa med ägghalvor



Spenatsoppa är en av mina favoritsoppor, svårt att låta bli att tycka så när den är så nyttig som den är.
4 st portioner.
500 gram | hackad fryst spenat |
1 msk | hackad gräslök |
1 msk | smör/margarin |
3 msk | vetemjöl |
8 dl | vatten |
2 st | grönsaksbuljongtärningar |
1 dl | matlagningsgrädde |
1 tsk | salt |
1 krm | vitpeppar |
1 krm | muskot |
4 st | ägg |
- Koka äggen. Skala och skär dem i halvor.
- Tina spenaten i lite vatten i en kastrull.
- Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
- Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock.
- Rör i grädden i soppan.
- Smaka av med salt, peppar och muskot.