Spenatsoppa med ägghalvor

 2013-03-27    16:53:46   av:Josefin
 


Spenatsoppa är en av mina favoritsoppor, svårt att låta bli att tycka så när den är så nyttig som den är.

4 st portioner.

500 gram  hackad fryst spenat
1 msk  hackad gräslök
1 msk  smör/margarin
3 msk  vetemjöl
8 dl  vatten
2 st  grönsaksbuljongtärningar
1 dl  matlagningsgrädde
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
1 krm  muskot
4 st  ägg


  1.  Koka äggen. Skala och skär dem i halvor.
  2.  Tina spenaten i lite vatten i en kastrull.
  3.  Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
  4.  Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock.
  5.  Rör i grädden i soppan.
  6.  Smaka av med salt, peppar och muskot.
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?