Mörkchokladmousse

 2014-01-29    09:56:48   av:Josefin
Det är väl dags att ta tag i den här bloggen igen tycker jag.
Här kommer ett recept på en smaskig efterrätt.
Tyvärr är de flesta bilderna tagna med min telefon nu för tiden, så kvalitéen är ju därefter.
 
 
Mörkchokladmousse 2 portioner:
1 dl vispgrädde
1 st äggula
50 gram mörk choklad
1,5 msk florsocker
 
Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad. Låt svalna till under 65 grader och häll i äggulan.
Rör om ordentligt och låt smeten svalna.
Vispa grädden, dock inte för hårt, rör ner chokladsmeten och florsocker och blanda väl men försiktigt.
Fördela i portionsskålar och låt stå ett par timmar i kylen.
Servera med lättvispad grädde och hallon. Mums!
 
 
 
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?