Morotsfrallor
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/calendar-icon_161355272.png)
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/clock-icon_161355188.png)
Brödet tog slut och inget fanns i frysen.
Eftersom tid fanns så beslöt jag mig för att testa på att baka morotsfrallor med rågsikt och vetemjöl.
De blev väldigt väldigt goda och rätt enkla att göra.
![](https://cdn2.cdnme.se/3048410/8-3/12939498_10153592188557613_34414371_n_57021a38ddf2b3128d6fcc12.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/3048410/8-3/12966763_10153592188192613_417508272_n_57021a3addf2b3128d6fcc13.jpg)
Morotsfrallor, ca 16 st (jag gjorde en halvsats till då jag hade jäst till det)
25 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 msk rapsolja
2 tsk salt
2-3 morötter
5 dl rågsikt
ca 6 dl vetemjöl
1 uppvispad ägg till garnering
1. Skala och riv morötterna fint.
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda en stund tills jästen har löst upp sig. Tillsätt sedan olja, salt, morötter och rågsikt. Rör om.
3. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda kraftigt i några minuter och låt sedan jäsa under bakduk i 1 timma.
4. Rulla ut runda bollar, 16 st jämnstora, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa ytterligare en gång under bakduk i ca 30 min. Sätt på ungen på 250 grader.
5. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 10-13 min.