Stekpannebröd
2016-01-23 21:40:57 av:Josefin
Vår son, Alexander, är inne i en riktig "hjälpatillperiod" och bakning och städning är absoluta favoriterna.
I morse steg vi upp före tuppen och bakade stekpannebröd. Det är så gott, smakar nästan som pizzeriornas salladsbröd. Och snabbt går det ju oxå, ingen jäsningstid.
Stekpannebröd
Ingredienser (ca 4 bröd):
* 2 dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 2 msk smör (bregott går också bra)
* 1 dl fil
* 1 nypa salt (1/2 kryddmått)
Gör såhär:
Blanda ihop allt till en deg, enklast är att göra det med händerna. Dela degen i 4 delar, rulla varje del till en boll och kavla sen ut till en platt rundel. Den sk vara ca 1/2-3/4 cm tjock. Ta fram en gjutjärnspanna och börja steka bröden en och en. Inget smör och ingen olja utan pannan ska vara torr. Stek ca 2-3 min på varje sida till de blir gyllenbruna.
Klart!