Stekpannebröd
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/calendar-icon_161355272.png)
![](http://designadinblogg.blogg.se/fallcolor/images/2011/clock-icon_161355188.png)
Vår son, Alexander, är inne i en riktig "hjälpatillperiod" och bakning och städning är absoluta favoriterna.
I morse steg vi upp före tuppen och bakade stekpannebröd. Det är så gott, smakar nästan som pizzeriornas salladsbröd. Och snabbt går det ju oxå, ingen jäsningstid.
![](https://cdn1.cdnme.se/3048410/8-3/image_56a3e4e3ddf2b36f29386618.jpg)
Stekpannebröd
Ingredienser (ca 4 bröd):
* 2 dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 2 msk smör (bregott går också bra)
* 1 dl fil
* 1 nypa salt (1/2 kryddmått)
Gör såhär:
Blanda ihop allt till en deg, enklast är att göra det med händerna. Dela degen i 4 delar, rulla varje del till en boll och kavla sen ut till en platt rundel. Den sk vara ca 1/2-3/4 cm tjock. Ta fram en gjutjärnspanna och börja steka bröden en och en. Inget smör och ingen olja utan pannan ska vara torr. Stek ca 2-3 min på varje sida till de blir gyllenbruna.
Klart!
![](https://cdn2.cdnme.se/3048410/8-3/image_56a3e54fddf2b32df777e27c.jpg)