Stekpannebröd

 2016-01-23    21:40:57   av:Josefin
 
 
Vår son, Alexander, är inne i en riktig "hjälpatillperiod" och bakning och städning är absoluta favoriterna.
I morse steg vi upp före tuppen och bakade stekpannebröd. Det är så gott, smakar nästan som pizzeriornas salladsbröd. Och snabbt går det ju oxå, ingen jäsningstid.
 
 
 
Stekpannebröd
Ingredienser (ca 4 bröd):
* 2 dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 2 msk smör (bregott går också bra)
* 1 dl fil
* 1 nypa salt (1/2 kryddmått) 
 
Gör såhär:
Blanda ihop allt till en deg, enklast är att göra det med händerna. Dela degen i 4 delar, rulla varje del till en boll och kavla sen ut till en platt rundel. Den sk vara ca 1/2-3/4 cm tjock. Ta fram en gjutjärnspanna och börja steka bröden en och en. Inget smör och ingen olja utan pannan ska vara torr. Stek ca 2-3 min på varje sida till de blir gyllenbruna. 
Klart!
 
 
 
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?