Hemmagjord pasta

 2016-01-18    21:22:09   av:Josefin
Jag fick en pastamaskin i julklapp och den har jag hunnit att testa.
Första gången var ett väldans bök då varenda del skulle köras igenom med pasta flera gånger för att sedan kasseras. 
Jag ska ärligt erkänna att hela pastabaket var ett enda bök, degen var rätt osmidig att få ihop och man fick knåda länge, sedan skulle den ligga och torka/vila flera gånger och köras på olika storlekar i maskinen. 
Gör man en stor sats och fryser in deg så blir det såklart smidigare. Det blev gott, men pasta är ju så billigt att detta mest kändes som ett onödigt projekt haha. Men ja, nu har jag provat. Kanske något som sonen kan uppskatta att vara med och baka sen?
 
Ingredienser: 
  • 2 dl  durumvetemjöl
  • 2 dl  vetemjöl
  • 2 st  medelstora ägg
  • 2 msk  vatten
  • 2 msk  olivolja
  • 2 krm  salt
Gör såhär: 
  1. Häll upp mjölet i en hög och gör ett hål i mitten. Tillsätt äggen i hålet samt olja och salt. 
  2. Vispa försiktigt med en gaffel så ägg och olja blandar sig. 
  3. Fös nu försiktigt med ena handen ned lite mjöl i taget i äggsmeten och blanda eller fös försiktigt ihop degen. 
  4. Beräkna minst 6-8 minuters knådning tills du har en mjuk, blank och elastisk deg. Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter. 
  5. Dela upp degen i mindre bitar och kör igenom varje bit i pastamaskinen på "plattinställningen"
  6. Fortsätt ett par gånger innan du går över till spagettiinställningen (om det inte är lasagneplattor du ska göra för då hoppar du till nästa steg). 
  7. Låt pastan ligga och torka en stund innan du kokar den. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Köttfärssåsen med rödvin fick många pluspoäng! 
 
 
 
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?