Mintkakor


Det blev en hel del julgodisbakning i december. Jag hade 6 nya recept att prova.
Först ut är dessa mintkakor som blev väldigt väldigt goda och som jag kommer att baka även nästa år.

Mintkakor
Ca 20-25 stycken:
1 äggvita
5-6 droppar pepparmintsarom
1 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker (ca, du får prova dig fram)
Garnering: Mörk choklad
Gör så här:
Vispa äggvitan till ett skum, droppa i mintoljan.
Vänd ner vanilj och florsocker, så mycket som behövs för att få en deg som ska gå att kavla ut.
Strö florsocker över bakbordet och kavla ut degen till knappt 1 cm tjockt.
Tryck ut runda kakor med ett mindre glas eller äggkopp, tryck ut så många som går. Kavla ihop och gör samma sak tills degen är slut. Lägg kakorna i frysen och smält chokladen.
Doppa dem i chokladen och låt överskottet rinna av, lägg sedan tillbaka dem på bakplåtspappret. Låt dem stelna i kylskåpet ett par timmar.

Vispad äggvita

Deg - dags att kavla ut