Nutellafudge
2016-01-10 21:30:00 av:Josefin
Nästa julgodissort som testades var nutellafudge.
Aningen för söt för min smak men vännerna gav den ett gott betyg.
Nutellafudge:
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
2 dl nutella
Gör såhär:
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120-122 grader, eller tills smeten klarar kulprovet, (kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig.)
Rör sedan ner honung, och smör och rör till sist ner nutellan i blandningen. Fortsätt att röra tills du får en fin och blank smet Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*20 cm. Låt den svalna i kylen och skär sedan upp i mindre bitar.