Hasselbakspotatis och hemmagjord snitzel


Igår åt vi hasselbackspotatis, hemmagjord snitzel, smörstekta kantareller, tomat toppad med ost och rödvinssås. Det var riktigt gott!
* Sen blandade jag ströbröd, grillkrydda, 4 sorters peppar, vit peppar och Aromat som jag vände runt de äggindränkta snitzlarna i. Snåla EJ med kryddorna!
* Stek sedan i rikligt med olivolja på hög värme så de blir så där frasiga (några minuter på varje sida), vill du ha de mjukare i konsistensen så kan du steka en längre stund på lägre värme.
Ingredienser Hasselbackspotatis (2 port.):
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.
Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.
Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla eller klicka ut smör/olivolja på varje potatis.
Ställ in mitt i ugnen, 225 grader i 25 minuter.
Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare smör. Strö på salt och ströbröd.
Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.
Egenpanerad snitzel:
* Först bankade jag ut köttet och lade sen i uppvispat ägg. Vänd runt det så ägget kommer åt överallt.* Sen blandade jag ströbröd, grillkrydda, 4 sorters peppar, vit peppar och Aromat som jag vände runt de äggindränkta snitzlarna i. Snåla EJ med kryddorna!
* Stek sedan i rikligt med olivolja på hög värme så de blir så där frasiga (några minuter på varje sida), vill du ha de mjukare i konsistensen så kan du steka en längre stund på lägre värme.