Hasselbakspotatis och hemmagjord snitzel

 2011-10-10    18:20:24   av:Josefin
Igår åt vi hasselbackspotatis, hemmagjord snitzel, smörstekta kantareller, tomat toppad med ost och rödvinssås. Det var riktigt gott!

Ingredienser Hasselbackspotatis (2 port.):

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.

Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.

Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla eller klicka ut smör/olivolja på varje potatis.

Ställ in mitt i ugnen, 225 grader i 25 minuter.

Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare smör. Strö på salt och ströbröd.

Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.

 

Egenpanerad snitzel:

* Först bankade jag ut köttet och lade sen i uppvispat ägg. Vänd runt det så ägget kommer åt överallt.
* Sen blandade jag ströbröd, grillkrydda, 4 sorters peppar, vit peppar och Aromat som jag vände runt de äggindränkta snitzlarna i. Snåla EJ med kryddorna!
* Stek sedan i rikligt med olivolja på hög värme så de blir så där frasiga (några minuter på varje sida), vill du ha de mjukare i konsistensen så kan du steka en längre stund på lägre värme.
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?