Torskfilé med räkost, räkor och gratinerat duschessemos

 2011-10-10    18:20:50   av:Josefin

Antal portioner: 2-3 st

Ingredienser

400 g torskfilé (eller annan tunnare vit fisk)
400 g bredbar kräft- eller räkost (jag tog räkost men tror att kräftost ger mer smak).
Salt
Peppar
2 dillknippor
Kräftstjärtar (eller färska räkor)

Gör så här

1. Smörj en eldfast form.

2. Lägg fisken på en skärbräda, bred räkosten/kräftosten på filéerna. Rikligt!

3. Rulla ihop filéerna med skarven neråt, bred på räkosten/kräftosten på rulladerna. Lägg ner i formen.

4. Salta försiktigt och peppra. Lägg på dill.

5. Gratinera i 200-225 grader under 30 minuter tills fisken har den rätta färgen (fisken ska bli ca 45-50 grader inuti).

6. Om du önskar ha potatismos i ska du koka den (bäst att göra först av allt) tillsätt en äggula, smör, mjölk, peppar och salt och spritsa ut i formen när fisken varit inne i ca 10 min. Sätt in formen igen och ha den inne i ca 20 min på samma grader som innan.

7. Strö över kräftstjärtar före serveringen.

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?