Baconinlindad kycklingfilé med currysås

 2012-02-09    10:06:40   av:Josefin

Currysås 3-4 personer:

1 schalottenlök

25 gram smör

1½-2 msk curry (ta mer om du vill ha starkare)

1 dl grädde

1-2 msk vetemjöl

2 dl mjölk

2 msk kycklingfond

En skvätt soya

Ev ljus redning

 

1. Smält smöret/margarinet i en kastrull och bryn curryn i ca 1-2 minuter för att få fram smaken.

2. Skala och finhacka schalottenlöken, lägg i kastrullen .

3. Rör i mjölet när löken blivit mjuk, tillsätt sedan grädden, mjölken, fonden och soyan.

4. Koka tills såsen får önskad tjocklek.

Om den blir för tjock går det att späda med vatten. Vill du ha den tjockare reder du med maizena redning.

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?