Cannelloni med köttfärs

 2012-02-10    10:31:00   av:Josefin

3 personer:

  • 9 lasagneplattor
  • Nötfärs ca 300 gram
  • ½ rödlök
  • 1 vitlök solo
  • ½ paprika
  • 1 tsk oxfond
  • 1 tsk soya
  • 1 tsk chilisås (mer om du vill ha det starkt)
  • Grillkrydda
  • Vitpeppar
  • 1 ½ dl mjölk
  • Redning
  • Smaksatt bechamelsås
  • Riven parmesan

 

Smaksatt Bechamelsås:
  • 100 gram smör
  • 1 dl mjöl
  • 1 l standard mjölk
  • 1 msk tomatpuré
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och rör om.

Häll i mjölken och alla kryddor, vispa runt till du får en jämn sås. Hur tjock du vill ha den reglerar du med hur länge du kokar den och blir den för tjock häller du i mer mjölk.

 

Gör såhär:

Jag hade inga färska lasagneplattor hemma så jag började med att koka upp vatten och hällde i lasagneplattorna och lät sjuda i några minuter. Skölj av i kallt vatten så de inte klibbar ihop. Lägg gärna ut dem plant på skärbrädor.

Finhacka rödlöken och vitlöken. Skär paprikan i små bitar.

Häll olja i en stekpanna, ös i nötfärsen och stek på ganska hög värme så det får färg.

Tillsätt rödlöken, vitlöken och paprikan och låt steka en stund.

Tillsätt sedan all vätska (OBS: EJ BECHAMELSÅSEN!) och kryddorna. Låt koka ihop en stund.

Strö över några skedar av blandningen på lasagneplattorna och strö över lite riven parmesan, endast i ena kanten så du enkelt kan rulla ihop dem.

Rulla ihop och lägg i en smord ugnsfast form.

Koka ihop bechamelsåsen, häll den över cannellonin och avsluta med att strö över rikligt med parmesan.

In i ugnen i 30 min på 225 grader.

 

Riktigt mumsigt och kan varieras i det oändliga - varför inte testa med mozarella och spenat?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?