Dragonkyckling

 2012-02-11    15:44:00   av:Josefin

Häromdagen testade jag för första gången att laga något med dragon i. Dragonkyckling i ugn fick det bli, och jisses vad gott det blev! Och enkelt att tillaga var det också. Kan tro att det blir gott med vit fisk också.

3 personer:

kycklingfileer

1 stor schalottenlök

3 dl vatten

Några matskedar kyckilngfond

1 tsk torkad dragon

1,5 dl vanlig grädde/matlagningsgrädde

1 ½ tsk dijonsenap

1-1 1/2 msk citronsaft

Redning


Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem i en stekpanna så att de får yta. Skala och finhacka löken och låt fräsa med kycklingen i någon minut. Salta och peppra. Lägg över i en ugnssäker form.

Blanda i vattnet och fonden i stekpannan och koka upp. Blanda i dragon, grädde, senap och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Och red eventuellt av den till önskad konsistens.

Häll såsen över kycklingen.  Ställ in formen i ugnen i ca 20 min på 250 grader så att kycklingen genomsteks.

Servera tillsammans med t.ex. bulgur uppkokad med grönsaksfond.

 

Självklart kan du göra rätten starkare med mer dijonsenap eller mer dragon.

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?