Hasselbackspotatis
2012-02-18 12:07:36 av:Josefin
Ingredienser Hasselbackspotatis (2-3 port.):
- 5-6 st (ca 600 g) jämnstora potatisar
- Olivolja
- Smör
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl ströbröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.
Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.
Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla eller klicka ut smör/olivolja på varje potatis.
Ställ in mitt i ugnen, 225 grader i 25 minuter.
Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare smör. Strö på salt och ströbröd.
Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.