Hasselbackspotatis

 2012-02-18    12:07:36   av:Josefin

Ingredienser Hasselbackspotatis (2-3 port.):

  • 5-6 st (ca 600 g) jämnstora potatisar
  • Olivolja
  • Smör
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.

Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.

Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla eller klicka ut smör/olivolja på varje potatis.

Ställ in mitt i ugnen, 225 grader i 25 minuter.

Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare smör. Strö på salt och ströbröd.

Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.

 

 

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?