Mini thékakor


30 st mini thékakor:
1 liter mjölk
100 gram jäst
1 dl sirap
100 gram smält smör
5 dl havregryn
ca 2 liter vetemjöl
2 tsk salt
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och häll i mjölken. Temperaturen ska vara ca 37 grader.
Häll över smöret och mjölken i bunken och låt jästen smälta lite.
Blanda runt lite, tillsätt sedan resterande ingredienser. OBS: Ej allt mjöl på en gång utan lite pö om pö tills degen känns smidig.
Kavla ut degen direkt till den är ca 2 cm tjock.
Ta ut rundlar av t.ex. en kopp (en större).
Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg över thékakorna.
Nu ska de jäsa till dubbel storlek, det tar ca 25-30 min.
Efter de har jäst ska de naggas med gaffel.
Grädda dem i ugnen på 175 - 200 grader i ca 8 min (kan ta kortare eller längre tid, håll koll!)