Otroligt smarrig fiskgratäng med potatismos

 2012-02-18    21:12:00   av:Josefin

Ingredienser 3-4 personer:

5 potatisar

Salt

Vitpeppar

1 äggula

Mjölk

 

Vit fisk, ca 400 gram fryst

Salt

Vitpeppar

1 purjolök

6-8 champinjoner

½ röd paprika

Räkor

1 msk fiskfond

2 ½ dl grädde

 

Börja med att skala och koka potatisen.

Tärna fisken grovt, lägg dem i mitten i en ugnsfast form och sätt in i ugnen på 225 grader i 10 min.

Skala och hacka purjolök, champinjoner och paprika. Stek i smör, det ska ej få färg så ha inte för hög värme.

Ta ut fisken ur ugnen och häll av eventuell vätska.

När potatisen kokat klart häller du av vattnet, tillsätt smör, mjölk och en äggula. Vispa eller stöt potatisen till potatismor (inte för löst).

Spritsa ut moset runt fisken i ugnsformen.

Häll i grädden i stekpannen med den stekta paprikan, purjolöken och champinjonerna. Koka upp och häll i fiskfond.

Häll blandningen över fisken i mitten på den ugnsfasta formen och ställ in i ugnen i ca 10-15 min på 250 grader.

Det är klart när moset har fått fin färg.

Servera med handskalade räkor!

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?