Fetaostbiffar

 2012-01-09    12:52:04   av:Josefin

Ingredienser:
  • 500 g nötfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 krm malen svartpeppar
  • riven muskotnöt
  • 1 st ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • Fetaost
  • Fryst Persilja
  • Fryst Basilika
  • Fetaost smaksatt med soltorkad tomat och oregano
Gör såhär:

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå minst 10 minuter för att svälla.

Tillsätt salt och lägg i köttfärsen och blanda ordentligt.

Tillsätt peppar, ägg, fryst persilja och fryst basilika, en pressad vitlöksklyfta och rör om så att det blandas ordentligt. (Blanda dock inte för länge för då kan smeten bli "seg".)

Ta fram en skärbräda och skölj den med vatten och lägg upp den på arbetsbänken.

Ta en ganska rejäl bit av köttfärsblandningen, stoppa i en bit fetaost i mitten och omslut den av köttfärs.

Sätt på en stekpanna, lägg i matfettet och låt det bli ljusbrunt.

Lägg i biffarna.

Vänd biffarna då och då så att de får en stekyta på båda sidor. Låt de gärna stekas en längre stund på svag till medelvärme.

 

Servera med kokt potatis och tzatsiki.


Ingredienser:
  • 500 g nötfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 krm malen svartpeppar
  • riven muskotnöt
  • 1 st ägg
  • 1 fint hackad gul lök
Gör såhär:

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå minst 10 minuter för att svälla.

Tillsätt salt och lägg i köttfärsen och blanda ordentligt.

Tillsätt peppar, ägg och lök och rör om så att det blandas ordentligt. (Blanda dock inte för länge för då kan smeten bli "seg".)

Ta fram en skärbräda och skölj den med vatten och lägg upp den på arbetsbänken.

Trilla färsen med händerna till runda bollar och lägg dem på skärbrädan. Skölj gärna händerna i vatten då och då så blir köttbullarna runda och fina.

Sätt på en stekpanna, lägg i matfettet och låt det bli ljusbrunt.

Lägg i en del av köttbullarna, inte fler än att de har plats att rulla runt när man skakar pannan.

Skaka pannan då och då så att de får en stekyta runt om. När köttbullarna fått en stekyta så sänk värmen och låt steka 3-5 minuter (utan lock). Tiden beror på köttbullarnas storlek.

Lägg upp köttbullarna på ett fat.

Gör sedan om samma procedur för resten av köttbullarna.

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå minst 10 minuter för att svälla.
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?