Krämig och enkel fiskgryta


Ingredienser till 3 personer:
- Torskfilé
- En hel purjolök
- 2-3 stora morötter
- en burk creme fraiche (ej lättvariant)
- Fiskbuljong (höfta lite)
- 2-3 tsk chilisås
- Smaka av med aromat och vitpeppar
Gör såhär:
- Börja med att tina upp fisken och tärna den.
- Skala och dela morötterna i slantar.
- Skär purjolöken i bitar.
- Stek sedan purjolöken och morotsslantarna i smör. De ska inte bli genomstekta så ta inte för hög värme.
- Häll i cremefraiche, fiskbuljong och chilisås i en kastrull.
- När det kokar tillsätter du de stekta morötterna och purjolöken.
- Låt koka på svag värme en stund.
- Fisktärningarna tillsätter du ca 5 min innan servering då dessa blir klara väldigt snabbt.
- Smaka av med aromat och vitpeppar.
Detta blir gudomligt gott och är så enkelt att göra!
Servera med pressad potatis eller t.ex. ris.