Krämig och enkel fiskgryta

 2012-01-06    13:51:36   av:Josefin

Ingredienser till 3 personer:

  • Torskfilé
  • En hel purjolök
  • 2-3 stora morötter
  • en burk creme fraiche (ej lättvariant)
  • Fiskbuljong (höfta lite)
  • 2-3 tsk chilisås
  • Smaka av med aromat och vitpeppar

Gör såhär:

  1. Börja med att tina upp fisken och tärna den.
  2. Skala och dela morötterna i slantar.
  3. Skär purjolöken i bitar.
  4. Stek sedan purjolöken och morotsslantarna i smör. De ska inte bli genomstekta så ta inte för hög värme.
  5. Häll i cremefraiche, fiskbuljong och chilisås i en kastrull.
  6. När det kokar tillsätter du de stekta morötterna och purjolöken.
  7. Låt koka på svag värme en stund.
  8. Fisktärningarna tillsätter du ca 5 min innan servering då dessa blir klara väldigt snabbt.
  9. Smaka av med aromat och vitpeppar.

Detta blir gudomligt gott och är så enkelt att göra!

 

Servera med pressad potatis eller t.ex. ris.

 

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?