Nötstek i ugn

 2012-01-09    10:56:28   av:Josefin

Salta och peppra (5 sorters peppar) nötköttet rejält, vi använde oss denna gång av en finputsad fransyska.

Lägg i en rejäl klick smör i en gjutjärnspanna och bryn köttbiten runtom på hög värme.

Placera köttbiten i en ugnsfast form, häll över stekskyn.

In i ungne på 125 grader med termometer i.

När termometern visar ca 58 är den klar, om man vill ha den så röd som vi har. Låt den annars vara inne till termometern visar 63-65 grader ungefär.

Ta sedan ur den och låt vila i ca 15 min så den får stå till sig lite.

 

Servera med kokt potiats, kokta morötter och kantarelltryffelsås (som för övrigt är den godaste såsen vi någonsin ätit).

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?