Sås till vilt

 2012-01-09    11:12:46   av:Josefin

Sås till vilt:

100 g smör
2 dl vatten
0.5 dl kalvfond
1 msk soya
3 dl grädde
Steksky från steken
1-2 tsk Svartvinbärsgelé
Några droppar tryffelolja
Maizena redning för mörka såser

 

Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull.

Häll på 2 dl vatten och sila ner stekskyn från steken. Koka upp. Tillsätt 1/2 dl kalvfond och 1 msk soya .

Häll grädden i såsen och svartvinbärsgelé. Koka upp och smaksätt med salt & peppar.

Tillsätt tryffeloljan och red av såsen med maizena till önskad konstistens.

 

Mumsigt god sås!

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?