Het kyckling i ugn serverat med matvete
2012-03-11 21:27:00 av:Josefin
3 portioner:
Kycklingfiléer
1 gul lök
5 champinjoner
½ vitlök solo
Svartpeppar
1 msk Hönsfond
En skvätt Vatten
en skvätt chilisås
2 msk Soya
2-3 tsk Dijonsenap
En skvätt grädde
1 msk tomatpuré
Skär filéerna i mindre bitar och stek i en oljad panna.
Hacka lök och champinjoner och stek med kycklingen.
Pressa i vitlöken.
Häll över i en ugnsfast form.
Häll i en skvätt vatten i stekpannan och vispa upp smakämnen som finns kvar från stekningen.
Låt koka upp och tillsätt hönsfonden, soyan, dijonsenap, tomatpuré och grädde.
Häll detta i ugnsformen och ställ in den i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.
För första gången åt jag matvete till, det var helt okej faktiskt men jag föredrar bulgur och ris. Men jag kommer absolut äta matvete fler gånger. Jag kokade det med lite grönsaksfond för mer smak.